Meny
17.-mai-Cupcakes-1
Server delikate cupcakes pyntet med frosting, flagg og kakedryss. 
Porsjoner12 muffins
Ingredieser
Frosting
Fremgangsmåte
  • Sikt melet i en skål, tilsette romtemperert smør i terninger og smuldre det ut i melet. Rør inn sukker, væske og egg. Ikke rør for mye, det skal bare så vidt blandes sammen, gjerne med en slikkepott for å få rørt inn alt melet.
  • Fordel røren i muffinsformer så de blir 3/4 fulle og stek på midterste rille i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter til de er gylne.
  • Avkjøl kakene på rist før de pyntes så ikke frosting smelter.
Frosting
  • Pisk mykt smør, vaniljeessens, melk og 1 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal bli luftig og smidig. Tilsett mer melis, 1-1,5 dl av gangen og pisk ca. 2 minutter mellom hver gang. Til slutt skal smørkremen være tykk og ha god konsistens.
  • Hvis du vil ha forskjellig farge på frostingen, må du fordele den i ulike skåler og tilsette ønsket konditorfarge. Bruk sprøytepose med middels åpning for å påføre smørkremen fint på kakene.
  • Pynt med ekstra kakedryss etter ønske.
  • Kakene må stå kjølig inntil servering for at ikke frostingen skal smelte.
  • * melk kefir eller annen væske.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter