Ovnsbakt-ribbe

OVNSBAKT RIBBE

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hvis man velger å spise ribbe før eller etter selveste julaften, kan det kanskje være fristende å «rocke» opp ribba med litt spennende nye smaker. Her har vi «tatt en spansk en» med saftige grønnsaker og potetpuré med hvitløk.
PORSJONER4

Ingredieser

Potetmos:

Fremgangsmåte

  • Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager .
  • Forvarm stekeovnen til 230 °C.
  • Vask, rens og skjær alle grønnsakene i grove biter. Legg dem i en ildfast form eller langpanne.
  • Bruk en skarp kniv og skjær igjennom der hvor ribbena er saget over på baksiden av ribba, slik at du får to eller tre ca. like store biter med ribbe.
  • Legg ribbebitene oppå grønnsakene med svoren opp og sørg for at de står i lik høyde. Hell kraft i formen og kryst over saften fra en lime. Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen i minst 45 minutter.
  • Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i 1 1/2 time, eller til svoren er sprø.
  • Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og grovmalt pepper.
  • Server ovnsbakt ribbe med grønnsakene og potetpuré med hvitløk. Ha gjerne også en god grov sennep på bordet.
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke