Medisterkaker-med-fyll-1

Medisterkaker med fyll

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hvorfor ikke lage noe nytt med medisterkaker. Fyll medisterkakene med epler og svisker. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt.
  • Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Elt 2/3 av vœsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.
  • Tilsett potetmel og krydder.
  • Spe i resten av melken.
  • Del eple og svisker i terninger. Ha alt over i en kjele med 1 dl kokende vann og kok til alt vannet er fordampet.
  • Lag litt større kaker enn vanlig og klem dem flate. Legg en skje med fyll i midten og "brett" kaken sammen slik at fyllet blir helt innelukket.
  • Brun og stek medisterkakene i panne og trekk dem i vann eller kraft.
Kilde: matprat.no Foto: Ragge Strand/Per Alfsen
Populære oppskrifter den siste uken