Abbacchio

Abbacchio

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Oppskriften er enkel og meget velsmakende. Håper det smaker. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne. Stek kjøttet i omganger over middels varme i 3-4 minutter til kjøttet er brunt på alle sider.
  • Legg alt kjøttet tilbake i pannen. Tilsett hvitløk, salvie og rosmarin. Smak til med salt og pepper. Bland godt, og stek i 1 minutt.
  • Bruk en fin sil, og sikt melet over kjøttet. Stek i ytterligere 1 minutt. Tilsett vineddik, og la det surre i 30 sekunder. Tilsett 2.5 dl vann. La det surre forsiktig, skru ned varmen, og legg et lokk halvveis over. Kok i 50-60 minutter, eller til kjøttet er mørt. Rør av og til. Ha i mer vann hvis nødvendig.
  • Når lammet er nesten ferdigkokt, støtes ansjosen i en morter med 1 ss av kokevannet til det blir en tykk grøt. Rør det inn i lammegryten, og kok uten lokk i ytterligere 2 minutter.
  • Tips: Denne retten smaker best helt nylaget,men fram til punkt 3 kan den tilberedes på forhånd. Ansjosene bør tilsettes i siste øyeblikk, ellers vil smaken overdøve den delikate lammearomaen. Hemmeligheten med å lykkes med denne berømte retten, er at den er svært avhengig av kvaliteten på lammekjøttet som brukes. Ideelt sett bør lammet ikke være eldre enn en måned og være helt oppfødd på melk, men alt som ikke er eldre enn et høstlam vil gi et velsmakende resultat.
  • Denne retten smaker utsøkt med potetmos >> eller rosmarinpoteter >> til.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest