Agurkbånd med pesto
Under 20 min
Enkel
«Båndspagetti» laget av slangeagurk og blandet med pesto smaker utrolig friskt og godt. Server den gjerne som en egen liten rett f.eks. med toast av grovt brød eller som en deilig salat til utematen.
PORSJONER4
Ingredieser
- 1 stk slangeagurk
Pesto
- 2 stilker frisk kruspersille
- 1 potte frisk basilikum
- 2 båt hvitløk
- 30 g pinjekjerner eller mandler
- 80 g parmesan
- 6 ss olivenolje
- 6 ss kokt vann avkjølt
Fremgangsmåte
- Skyll agurken.
- Skjær agurken i tynne skiver på langs ved å bruke en ostehøvel eller potetskreller. Skjær deretter skivene i tynnere strimler (se bildet).
- Dryss litt salt over agurkskivene og la dem stå og væske seg mens du lager pestoen.
- Rist pinjekjerner eller mandler i en varm, tørr panne.
- Bland alle ingrediensene i en blender, e.l. - bortsett fra 1 ss av pinjekjernene og 1 ss revet parmesan som skal brukes til pynt.
- Smak til.
- Tørk agurkstrimlene med papirhåndkle og bland forsiktig inn pestoen.
- Dryss over pinjekjerner og revet parmesan.