Akevittsild-1

Akevittsild

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Akevitt er noe som ofte serveres til silden, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften hvor både sild og akevitt serveres fra samme krukke? 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær sjalottløk i skiver og del einebær.
  • Hell laken fra sursilden i en bolle og bland med einerbær, akevitt, pepper, timian og dill.
  • Legg sild og sjalottløk lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
  • Tips: Dersom du vil lage alt fra grunnen av kan du erstatte sursild på glass og heller bruke saltsildfileter og lage eddiklake.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest