Albondigas
Til oppskriften

Albondigas Spanske kjøttboller

40-60 min
Middels
Koldtbord
PORSJONER6

Ingredieser

Krydret tomatsaus

Fremgangsmåte

  • Bland kjøttdeig, hvitløk, strøkavring, krydder, egg og litt salt og pepper i en bolle. Bland for hånd til det blir en glatt deig som slipper sidene i bollen. Dekk deigen og sett den i kjøleskapet i 30 minutter. Krydret tomatsaus
  • Ta en spiseskje deig om gangen om trill dem til små kjøttboller. Varm 1 ss olje i stekepannen. Legg en porsjon kjøttboller i pannen og stek dem over middels varme i 2-3 minutter, eller til de er brune. La dem renne av på kjøkkenpapir. Tilsett om nødvendig resten av oljen og stek til all deigen er brukt. La kjøttbollene renne av.
  • Varm olje i en stekepanne over middels varme. Stek løken under omrøring i 3 minutter eller til den er blank. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Skru opp til sterk varme, tilsett vin og kok i 1 minutt. Tilsett tomater, tomatpure og buljong, og la det surre i 10 minutter. Rør inn kajenne, erter og kjøttboller. La det surre i 5-10 minutter, eller til sausen har tyknet. Serveres varme.
Print