Alt i en form
20-40 min
Enkel
Enklere kan det knapt gjøres å lage middag fra bunnen! Bland alle ingrediensene i samme form, sett formen i ovnen og la resten gå av seg selv mens du gjør noe helt annet.
PORSJONER4
Ingredieser
- 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts olje
- 6 dl varm hønsebuljong utblandet
- 0.5 ts gurkemeie kan utelates
- 1 båt hvitløk revet
- 6 dl ukokt hurtigris
- 2 stk vårløk
- 1 stk rød paprika
- 2 dl erter frosne
- 2 stilker bladpersille grovhakket
Fremgangsmåte
- Bland strimlet svinekjøtt sammen med spisskummen, paprika, olje, litt salt og pepper i en bolle, sett til side.
- Kok opp buljong, og rør inn gurkemeie og revet hvitløk.
- Ha ris i en ildfast form. Skjær vårløk i grove biter, paprika i store terninger og bland det i risen. Ha også i erter og hell over buljongen.
- Fordel kjøttet på toppen og sett formen midt i ovnen på 180° C i ca. 20 minutter. Sjekk at risen er gjennomkokt. Sett på grillelementet eller overvarme og stek videre i 3-5 minutter for å få en gyllen farge på kjøttet.
- Dryss over litt grovhakket bladpersille og server gjerne alt i et – formen med litt godt brød.
- Server gjerne med ferskt brød og salat.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen