Alt i en form
Til oppskriften

Alt i en form

Enklere kan det knapt gjøres å lage middag fra bunnen! Bland alle ingrediensene i samme form, sett formen i ovnen og la resten gå av seg selv mens du gjør noe helt annet.
20-40 min
Enkel
Gryterett
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland strimlet svinekjøtt sammen med spisskummen, paprika, olje, litt salt og pepper i en bolle, sett til side.
  • Kok opp buljong, og rør inn gurkemeie og revet hvitløk.
  • Ha ris i en ildfast form. Skjær vårløk i grove biter, paprika i store terninger og bland det i risen. Ha også i erter og hell over buljongen.
  • Fordel kjøttet på toppen og sett formen midt i ovnen på 180° C i ca. 20 minutter. Sjekk at risen er gjennomkokt. Sett på grillelementet eller overvarme og stek videre i 3-5 minutter for å få en gyllen farge på kjøttet.
  • Dryss over litt grovhakket bladpersille og server gjerne alt i et – formen med litt godt brød.
  • Server gjerne med ferskt brød og salat.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Print