Alt i ett form med laks

Alt i ett form med laks

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
En hverdagslig middagsrett som gjør seg selv i stekeovnen, mens du kan gjøre andre viktige ting. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Lammebiff med urtestekte grønnsaker.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 220 °C. Skjær laks i porsjonsstykker og fjern eventuelt skinn. Legg fiskestykkene i en skål og vend dem i olje, salt, pepper og finhakket persille.
  • Skrell grønnsaker og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene lagvis i en ildfast form.
  • Finhakk hvitløk og bland inn i fløten sammen med salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene og sett formen i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Ta formen ut av ovnen og legg fiskestykkene på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre.
  • Denne retten kan varieres på ulike måter ut fra hvilke grønnsaker du har tilgjengelig. Du kan også bytte ut laks med andre fiskeslag som steinbit, torsk eller sei.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest