And med pærer
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del løken og gulroten i små terninger. Flå tomatene, fjern frøene og del de i terninger. Skrell pærene og del de i to men behold stilken på. Ta ut kjernehuset. Skåld madlene, rist de og hakk de godt.
  • Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne. Stek andebrystene med skinnsiden ned over middels varme. Snu de og stek til de er jevnt brune. Ta de opp og sett de til side. Ta vare på 4 ss av stekefettet. Hell 2 ss av stekefettet tilbake i pannen. Tilsett løk, gulrot, timian og stek over middels varme i 5 minutter til løken er myk. Tilsett buljong og tomat og kok opp. Skru ned varmen og la det surre i 30 minutter med lokket halvt over til sausen har tyknet og kokt inn. Avkjøl lett og mos blandingen i en kjøkkenmaskin til den blir jevn. Ha mosen tilbake i pannen. Tilsett andebrystene og la det surre over svak varme i 30-40 minutter til kjøttet er mørt.
  • Mens andekjøttet steker has pærene i en gryte. Tilsett kanelstangen og nok kaldt vann til at det så vidt dekker pærene. Kok opp, skru ned varmen, og la det surre over svak varme i 5 minutter til pærene er møre men fremdeles bitefaste. Ta opp pærene og hold de varme. Tilsett 1 1/ 4 dl av pærelaken i tomatsausen.
  • Ta andebrystene opp av sausen og hold de varme. Ha mandler, hvitløk og brandy i en morter eller kjøkkenmaskin, og bland til det blir en jevn mos. Rør det inn i tomatsausen og smak til. Kok i ytterligere 10 minutter.
  • Anrett andebrystene på et serveringsfat og hell sausen over. Fordel de varme pærene rundt andekjøttet, og server.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest