Meny
And-med-pærer
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Del løken og gulroten i små terninger. Flå tomatene, fjern frøene og del de i terninger. Skrell pærene og del de i to men behold stilken på. Ta ut kjernehuset. Skåld madlene, rist de og hakk de godt.
  • Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne. Stek andebrystene med skinnsiden ned over middels varme. Snu de og stek til de er jevnt brune. Ta de opp og sett de til side. Ta vare på 4 ss av stekefettet. Hell 2 ss av stekefettet tilbake i pannen. Tilsett løk, gulrot, timian og stek over middels varme i 5 minutter til løken er myk. Tilsett buljong og tomat og kok opp. Skru ned varmen og la det surre i 30 minutter med lokket halvt over til sausen har tyknet og kokt inn. Avkjøl lett og mos blandingen i en kjøkkenmaskin til den blir jevn. Ha mosen tilbake i pannen. Tilsett andebrystene og la det surre over svak varme i 30-40 minutter til kjøttet er mørt.
  • Mens andekjøttet steker has pærene i en gryte. Tilsett kanelstangen og nok kaldt vann til at det så vidt dekker pærene. Kok opp, skru ned varmen, og la det surre over svak varme i 5 minutter til pærene er møre men fremdeles bitefaste. Ta opp pærene og hold de varme. Tilsett 1 1/ 4 dl av pærelaken i tomatsausen.
  • Ta andebrystene opp av sausen og hold de varme. Ha mandler, hvitløk og brandy i en morter eller kjøkkenmaskin, og bland til det blir en jevn mos. Rør det inn i tomatsausen og smak til. Kok i ytterligere 10 minutter.
  • Anrett andebrystene på et serveringsfat og hell sausen over. Fordel de varme pærene rundt andekjøttet, og server.