Andebryst-med-appelsin-og-krydder

Andebryst med appelsin og krydder

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Andebryst og appelsin er gode venner og en klassisk smakskombinasjon. Her får de selskap av honning, anis og kanel i en nydelig liten rett.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 125 °C
  • Tørk andebryst med tørkepapir og bruk en skarp kniv til å snitte et rutemønster i fettet. Pass på så du ikke skjærer i kjøttet. Krydre med salt og pepper.
  • Legg andebrystene med fettsiden ned i en kald panne. Sett pannen på kald kokeplate og sett på varmen (mellom middels og sterk varme). Fettet i andebrystene vil smelte, og det er ikke nødvendig å tilsette mer fett.
  • Vend på andebrystet og sjekk at fettet har fått fin farge. Snu brystet og stek det 1-2 minutter på undersiden.
  • Legg andebrystene i en ildfast form med fettsiden opp. Sett formen midt i ovnen og stek brystene i ca. 15 minutter, eller til de har en kjernetemperatur på 68 °C. Ta ut av ovnen og la hvile i ca. 10 minutter.
  • Vask appelsinen og riv skallet fint. Skjær skallet av slik at du får med alt det hvite, og skjær ut skinnfrie båter med en skarp kniv. Sett til side. Klem saften ut av restene og bland det med appelsinjuicen.
  • Hell vekk litt av fettet i stekepannen. Ha appelsinjuice, eddik, honning og krydder i stekepannen og kok opp. La sausen koke til den er redusert til det halve. Smak til med salt og pepper. Legg appelsinbåtene i sausen rett før servering.
  • Skjær andebryst i skiver og anrett på tallerken. Dryss over litt karse.
  • Server gjerne med ris, nudler eller salat. Retten kan også serveres som en av flere retter på et asiatiskinspirert tapasbord.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest