And med apelsinsaus
Til oppskriften

Andebryst med appelsinsaus

Klassisk fransk andebryst à l'orange. Det kan virke komplisert og tar litt tid, men det er det verdt. 
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Apelsinsausen

Fremgangsmåte

Appelsinsaus

  • Vask appelsinene og skrell de med en grønnsaksskreller. Skjær skallet i strimler og kok det i 1 liter vann i 2-3 minutter. Sil av og spar på appelsinskallet. Kok sukker og eddik i en kjele, slik at det mørkner i ca 5 minutter. NB skal ikke bli brent men karamell.
  • Tilsett kyllingbuljong, 1 kopp madeira eller portvin. Småkok så karamellen blir oppløst. Rør sammen maisenna og 3 ss madeira eller portvin i et kaldt glass og tilsett det under omrøring til å tykne sausen.
  • Legg i de kokte appelsinstrimlene i biter og visp inn smøret. Smak til med salt, pepper, litt appelsinlikør og litt sitronsaft.

Andebryst

  • Forvarm ovnen til 175 ℃. Krydre med salt og pepper. Skjær 1x1 cm rutenett i fettet. Stek de i en panne med fettsiden ned i 4 minutter, snu og stek i 2 minutter på andre siden.
  • Legg andebrystene i en ildfast form og dekk med folie. Stek i ovnen i 20 minutter. Du trenger et steketermometer, temperaturen bør være rundt 60 ℃. La andebrystene hvile i folie i noen minutter etter at du tar dem ut. For å få sprøtt skinn, stek de hurtig i varm stekepanne med skinnsiden ned rett før servering.
  • Andebryst er rosa 62 ℃, medium 65 ℃ og godt stekt 70 ℃.
  • Skjær de i skiver og anrett de på en tallerken. Hell litt appelsinsaus over. Serve resten av sausen ved siden av poteter og tilbehør etter eget ønske.
Print