Meny

Andebryst med appelsinsaus

Andebryst-med-appelsinsaus

Oppdatert

20-40 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Andebryst med appelsinsaus

Klassisk fransk andebryst à l'orange. Det kan virke komplisert og tar litt tid, men det er det verdt. 
PORSJONER4

Ingredieser

Apelsinsausen

Fremgangsmåte

Appelsinsaus
  • Vask appelsinene og skrell de med en grønnsaksskreller. Skjær skallet i strimler og kok det i 1 liter vann i 2-3 minutter. Sil av og spar på appelsinskallet. Kok sukker og eddik i en kjele, slik at det mørkner i ca 5 minutter. NB skal ikke bli brent men karamell.
  • Tilsett kyllingbuljong, 1 kopp madeira eller portvin. Småkok så karamellen blir oppløst. Rør sammen maisenna og 3 ss madeira eller portvin i et kaldt glass og tilsett det under omrøring til å tykne sausen.
  • Legg i de kokte appelsinstrimlene i biter og visp inn smøret. Smak til med salt, pepper, litt appelsinlikør og litt sitronsaft.
Andebryst
  • Forvarm ovnen til 175 ℃. Krydre med salt og pepper. Skjær 1x1 cm rutenett i fettet. Stek de i en panne med fettsiden ned i 4 minutter, snu og stek i 2 minutter på andre siden.
  • Legg andebrystene i en ildfast form og dekk med folie. Stek i ovnen i 20 minutter. Du trenger et steketermometer, temperaturen bør være rundt 60 ℃. La andebrystene hvile i folie i noen minutter etter at du tar dem ut. For å få sprøtt skinn, stek de hurtig i varm stekepanne med skinnsiden ned rett før servering.
  • Andebryst er rosa 62 ℃, medium 65 ℃ og godt stekt 70 ℃.
  • Skjær de i skiver og anrett de på en tallerken. Hell litt appelsinsaus over. Serve resten av sausen ved siden av poteter og tilbehør etter eget ønske.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også