andebryst-med-honningkokt-rødkål-og-fondantpoteter

Andebryst med honningkokt rødkål og fondantpoteter

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En nydelig rosastekt and med honningkokt rødkål og fondantpoteter med smak av hvitløk og timian kan man trygt servere gjester når man vil kose seg litt ekstra.
PORSJONER4

Ingredieser

Honningkokt rødkål

Fondantpoteter

Fremgangsmåte

  • Del rødkål i tynne strimler og ha den i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Kok sammen til rødkålen er mør. Rør av og til. Smak til med eddik, salt, pepper og evt. litt mer honning eller sukker.
  • Skrell og del potetene i litt tykke skiver à ca. 2 cm (kantene som blir til overs kan du dele i grove biter og koke med, eller bruke til en god potetmos). Stikk ut stjerner med en pepperkakeform og legg potetskivene i kaldt vann et par minutter for å få ut litt stivelse. Hell av vannet og tørk potetene med kjøkkenpapir. Varm opp smør i en vid panne, stek potetene til de er godt gylne på begge sider. Krydre med salt og pepper. Tilsett hvitløk, timian og kyllingkraft. La det småkoke under lokk til potetene er møre.
  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Rut andeskinnet/fettet, krydre med salt og pepper. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme, la det steke til fettet er gyllent og sprøtt (ca. 5 min). Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Stek kjøttet videre i ovn på midterste rille, til det har en kjernetemperatur på ca. 60 – 62 °C (rosastekt) og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer i det.
  • Pynt gjerne med frisk fiken og server med Gårdsand Rødvinssaus.
  • Tips: Rødkålen kan fint lages dagen før.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest