Andebryst med klementinsaus

Andebryst med klementinsaus

40-60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst tingen å servere. Sitrus og rødbeter utgjør en spennende smakskombinasjon som passer godt til andebryst.
PORSJONER4

Ingredieser

Klementinsaus

Fremgangsmåte

  • Skrell rødbet og skjær i skiver. Dekk bunnen i en ildfast form med bakepapir og legg i skivene. Ha på olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i forvarmet stekeovn på 180 grader. Stek skivene i ca. 30 minutter.
  • Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  • Krydre med salt og pepper.
  • Vask potet og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
  • Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter med skinnsiden ned til den er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin. Sett formen inn i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 grader. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer dem i skiver.
  • Ha smør i en varm stekepanne. Tilsett saft av klementin når smøret er smeltet og har sluttet å bruse. Kok inn til halvparten.
  • Tilsett honning.
  • Vask purre og del i grove biter. Legg bitene i sausen til de er gjennomvarme og lett karamelliserte. Ha hakkede mandler i sausen rett før servering.
  • Alt klart til servering. Sødmen i rødbetene passer ypperlig til andebryst og den sursøte klementinsausen.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften