andebryst-med-kremet-spinat-krydderbakte-gulrotter-og-balsamicosjy

Andebryst med kremet spinat, krydderbakte gulrøtter og balsamicosjy

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Et festmåltid med andebryst og smaker av jul. Her har vi and med sprø svor, gulrøtter med smak av kanel og stjerneanis, kremet spinat og en smaksrik saus. Hva med å servere dette på nyttårsaften?
PORSJONER4

Ingredieser

Andebryst

Krydderbakte gulrøtter

Rødvin- og balsamicosaus

Kremet spinat

Fremgangsmåte

  • Snitt små ruter i svoren på lik linje som når du ruter svoren på ribbe. Krydre godt på begge sider med salt og pepper.
  • Legg andebrystet i en kald stekepanne med fettsiden ned. Brystet brunes så i eget fett. Brun først på fettsiden til fettet er litt crispy og gyllent, deretter raskt på andre siden. Stek det ferdig i stekeovn ved 150 grader i stekeovn til du har en kjernetemperatur på ca 58-60 grader . La brystet hvile i 15 minutter før du skjærer det i serveringskiver.
  • Krydderkokte gulrøtter: Ha olje, gulrøtter, revet limeskall, kanelstang, stjerneanis, revet ingefær og finhakket hvitløk i en ildfast form, vend godt sammen og bak i ovnen i ca 30 minutter ved 180 grader eller til gulrøttene er møre. Smak til med limesaft.
  • Saus: Finhakket sjalottløk og hvitløk freses godt i en kjele med litt smør. Tilsett ripsgele og brun farin og rør godt om. Tilsett balsamico, rødvin og kok ned til en marmeladelignende konsistens. Tilsett kraften, (og evt. andefettet) og kok opp. Pisk inn romtemperert usaltet smør. Etter dette må sausen kun trekke ikke koke. Du kan evt. jevne sausen med litt maizenna hvis du ønsker den tykkere. Smak til med salt, pepper og timian på slutten trekketiden.
  • Kremet spinat: Rens spinaten og gi det et raskt oppkok. Hell av kokevannet, ta opp spinaten. Fres løken i smøret i kjelen, tilsett creme fraiche og kok opp. Tilsett spinaten og smak til med salt og pepper.
Kilde: meny.no
Populære oppskrifter siste uke