andebryst-med-plommesaus
Til oppskriften

ANDEBRYST MED PLOMMESAUS

Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Plommesaus

Fremgangsmåte

  • Rut andeskinnet/fettet, krydre med salt og pepper. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme og la det steke til fettet er gyllent og sprøtt (ca. 5 min). Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Stek kjøttet videre i ovn til det har en kjernetemperatur på ca. 60 – 62 °C (rosastekt) og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer i det.

Plommesaus

  • Surr sjalottløken blank i litt smør. Tilsett plommer og la det steke ca. 1 minutt før du tilsetter balsamico. La det koke litt inn før du har i kyllingkraft. Kok inn til halv mengde og smak til med sukker, salt og pepper. Rett før servering blir sausen ekstra god om du visper inn litt kaldt smør i terninger. Ikke la sausen koke etterpå, da skiller den seg. Ønsker du en tykkere saus, jevn med maisenna.
  • Server andebrystet med en god salat og ønskede poteter.
Kilde: gaardsand.no
Print