Meny

Andebryst med potet og selleripure

andebryst-med-potet-og-selleripure

Oppdatert

20-40 min
Avansert
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Andebryst med potet og selleripure

And er populært som festmat og serveres til f.eks. til jul. Dette er en oppskrift hvor andebryst serveres med en myk potet- og sellerirotpuré og en hjemmelaget sjalottløkkompott med honning og portvin.
PORSJONER4

Ingredieser

Andebryst
Potet- og sellerirotpuré
Sjalottløkkompott

Fremgangsmåte

  • Rut opp andefettet i små ruter med en skarp kniv. Det er viktig at du ikke skjærer i kjøttet. Krydre med salt og pepper.
  • Brun andebrystet kun på skinnsiden i en tørr stekepanne til den blir gylden i fargen. Snu brystet, slik at skinnsiden er opp, og stek lett.
  • Legg brystet i ildfast form med skinnsiden opp og stek i ovn på 80 grader. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen er på 57 grader. Dette gir et rødt bryst. Ønsker du et mer rosa eller nesten gjennomstekt bryst kan du steke videre til 62-65 gr. kjernetemperatur. La brystene hvile i ca 10-15 minutter etter stekingen. Server.
  • Ønsker du ekstra sprøtt fett anbefaler vi følgende før servering; Varm en tørr stekepanne på mellomvarme og legg andebrystene med skinnsiden ned i noen minutter.
  • Lag potet- og sellerirotpuré: Kok poteter og sellerirot møre, slå av vannet. Pisk melk, grønnsaker og smør sammen til god konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Lag sjalottløkkompott: Kutt løken i skiver. Ha litt smør i pannen sammen med honningen. Stek løken gyllen, hell på portvin og reduser dette ned til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også