Andebryst-med-søtpotetmos-og-rødløkskompott-1
Til oppskriften

Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott

En gourmetmiddag med garantert suksess! Lag middag for venner uten å slite deg ut.
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Søtpotetmos

Rødløkskompott

Garnityr

Fremgangsmåte

  • Brun andebrystet på begge sider. La det hvile i 10 - 15 minutter før du steker det ferdig; ca 6 minutter til på hver side.

Søtpotetmos

  • Skrell søtpoteter og mandelpoteter og kok dem møre sammen med vaniljestang som du skjærer på langs og lar koke sammen med potetene. Når potetene har blitt møre, moser du dem sammen med et mosejern eller en stavmikser. Tilsett smør, salt og pepper.

Rødløkskompott

  • Skjær rødløk og neper i båter. La sukkeret smelte i panne og ha i smøret og balsamicoedikken før du har i rødløk og neper. La dette surre litt i pannen, 5 - 10 minutter.
  • Del opp blomkål og sopp og surr det lett sammen. Legg opp som vist på tallerkenen.
Kilde: melk.no Foto: Jarle Nyttingnes
Print