andecassoulet

Andecassoulet

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brun bacon, ha det i en stor kjele sammen med bløtlagte bønner, løk, hvitløk, gulrot, stangselleri og urter. Tilsett kyllingkraft til bønnene så vidt er dekt. Kok ved svak varme under lokk ca. 1 time til bønnene er møre. Skum av underveis.
  • Krydre andelårene med salt og pepper, brun de raskt i litt olivenolje. Spar på stekefettet. Legg bønneblanding, andelår og tomater lagvis i en stor ildfast form (eller kjele).
  • Tilsett hvitvin og kraft slik at det så vidt dekker toppen. Smak til med salt og pepper. Dryss over fersk brødkrum, drypp over med andefettet fra bruningen. Stekes ved 170 °C på midterste rille, ca. 1 t og 15 min. Tilsett pølser mot slutten av steketiden. Dryss over litt frisk timian rett før servering.
  • Tips: Ønsker du å spare litt tid bruk hermetiske hvite bønner. Reduser da på væskemengden og gi bare et raskt oppkok til grønnsakene, før du legger ingrediensene lagvis.
Kilde: gaardsand.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest