Meny

Andeconfit med rødvinssaus

Andeconfit-med-rodvinssaus

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Andeconfit med rødvinssaus

Både klassisk og trendy – andeconfit faller i smak både hos eldre og yngre generasjoner. Her servert på klassisk vis med rødvinssaus og potetmos. Bon appetitt!
PORSJONER4

Ingredieser

Rødvinsaus
Aspargesbønner

Fremgangsmåte

ANDECONFIT
  • Legg andelår på et fat og tørk dem med litt kjøkkenpapir.
  • Bland salt, hvitløk og urter. Gni lårene godt inn med saltblandingen. Dekk til og sett kaldt i 12 timer.
  • Forvarm stekeovnen til 130°C.
  • Skyll andelårene under rennende vann. Pass på at alt saltet er borte. Tørk dem godt med kjøkkenpapir.
  • Smelt andefett i en liten kjele. Legg andelårene tett sammen i en ildfastform og hell over fettet så andelårene er helt dekket. Sett på lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen midt i ovnen i 4-5 timer, eller til du kan se at kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. (I: confit kan forberedes i god tid før servering)
  • Løft andelårene ut av fettet og la dem renne av seg (er de kalde kan de tørkes med litt papir). Legg dem i en ildfast form
  • Øk temperaturen i ovnen til 250 °C.
  • Sett formen med lårene midt i ovnen og stek dem i ca. 10 minutter, til skinnet har blitt gyllent og sprøtt.
  • Ta vare på andefettet, det kan fryses og brukes om igjen neste gang du skal confitere, eller brukes til å steke poteter og grønnsaker i.
RØDVINSSAUS
  • Finhakk løk.
  • Varm en kjele og smelt smør. tilsett hakket løk og fres til den er myk og blank.
  • Tilsett rødvin og kok opp. Senk varmen litt og la sausen koke i minst 30 minutter, til sausen har kokt inn til en fjerdedel av opprinnelig mengde.
  • Hell i buljong og fortsett å koke sausen til den tykner og blir blank.
  • Sil sausen og ha den tilbake i kjelen.
  • Del smør i terninger og visp dem inn i sausen. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt, da vil den skille seg. smak til med salt og pepper og hold varm.
ASPARGESBØNNER
  • Skjær av stilkfestene på aspargesbønnene. Forvell dem i kokende vann i et minutt. Avkjøl i kaldt rennende vann.
  • Varm en stekepanne med smør og rist aspargesbønner og hvitløk i pannen til de er møre. Smak til med salt og pepper.
  • Server gjerne med en god potetmos >>
  • Ordet confire (fr:) betyr konservere, og å confitere er både en tilberednings- og en konserveringsmetode. Råvarene blir varmebehandlet i fett over lang tid og på lav temperatur. Det mest kjente er andeconfit, som blir laget i andefett, men det går også an å confitere i for eksempel klaret smør eller olje. Resultatet er mørt og smakfullt.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også