Andeconfit med sitrussalat

Andeconfit med sitrussalat

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Andeconfit passer kjempegodt både når man får gjester eller bare vil kose seg med en ekstra godt i helgen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Sitrussalat

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 80 °C.
  • Dekk andelår med salt. Sett i kjøleskapet natten over.
  • Smelt andefett i en liten kjele.
  • Skyll bort saltet fra andelårene og tørk lett. Skjær av skinnet på øverste delen av låret og legg dem i en ildfast form. Formen bør være liten og høy slik at fettet dekker lårene.
  • Sett formen i stekeovn og la dem stå i minst 4 timer, eller til kjøttet er mørt og begynner å løsne fra beina.
  • Ta lårene opp av fettet, legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek kyllinglår i stekeovn på 180 °C, i ca. 20 minutter, til de har fått en gyllen farge og skinnet er sprøtt.
  • Lag sitrussalat. Skjær av skallet på appelsin, blodappelsin og grapefrukt. Kutt blodappelsin og halvparten av appelsinen i skiver. Kutt resten av appelsinen og grapefrukt i hinnefrie båter. Rens granateple.
  • Anrett skiver og båter av sitrusfrukter på et fat. Dryss på mynte, granateple og grovhakkede pistajenøtter, og ringle over honning.
  • Server saftige confiterte andelår med den friske sitrussalaten.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest