Andeconfit med sitrussalat
Til oppskriften

Andeconfit med sitrussalat

Andeconfit passer kjempegodt både når man får gjester eller bare vil kose seg med en ekstra godt i helgen. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Sitrussalat

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 80 °C.
  • Dekk andelår med salt. Sett i kjøleskapet natten over.
  • Smelt andefett i en liten kjele.
  • Skyll bort saltet fra andelårene og tørk lett. Skjær av skinnet på øverste delen av låret og legg dem i en ildfast form. Formen bør være liten og høy slik at fettet dekker lårene.
  • Sett formen i stekeovn og la dem stå i minst 4 timer, eller til kjøttet er mørt og begynner å løsne fra beina.
  • Ta lårene opp av fettet, legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek kyllinglår i stekeovn på 180 °C, i ca. 20 minutter, til de har fått en gyllen farge og skinnet er sprøtt.
  • Lag sitrussalat. Skjær av skallet på appelsin, blodappelsin og grapefrukt. Kutt blodappelsin og halvparten av appelsinen i skiver. Kutt resten av appelsinen og grapefrukt i hinnefrie båter. Rens granateple.
  • Anrett skiver og båter av sitrusfrukter på et fat. Dryss på mynte, granateple og grovhakkede pistajenøtter, og ringle over honning.
  • Server saftige confiterte andelår med den friske sitrussalaten.
Print