Meny

Andelår med sprø poteter og stekt spinat

andelår-med-sprø-poteter-og-stekt-spinat

Oppdatert

40-60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

ANDELÅR MED SPRØ POTETER OG STEKT SPINAT

Gårdsand andelår er skikkelig gourmetmat, servert med sprø poteter smakt til med smør, timian og bacon og litt hvitløkstekt spinat er det duket for fest!
PORSJONER4

Ingredieser

Sprø poteter

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnene til 160 °C varmluft. Krydre andelårene med salt og pepper, brun de raskt i en stekepanne med litt smør eller olje. Stikk inn et steketermometer inn mot leddet på låret og la kjøttet steke til kjernetemperaturen viser 60-62 °C. Skru opp temperaturen mot slutten av steketiden dersom du ønsker ekstra sprøtt skinn. Bruk evt. grillelementet.
  • Smør fire ildfaste porsjonsformer (eller en stor) med smør. Legg tett i tett med poteter, pensle med smør, dryss over med salt og pepper. Ha over løk, timian og lettstekt bacon. Sett inn samtidig med andelårene og stek til de er godt gjennomstekt. Pensle evt. over med litt smør rett før servering.
  • Stek spinat raskt i smør og hvitløk på middels sterk varme. Smak til med salt og pepper.
  • Server gjerne med Gårdsand sin rødvinsaus.
Tips
  • For ekstra gode andelår: Gni kjøttet inn med salt, dekk til med plast og la de ligge kjølig et døgn før du skal bruke de. Brun og sett andelårene i stekeovn på 80 °C og stek til kjernetemperatur på 60-62 °C. Bruk steketermometer. Termometeret må settes inn ved leddet da det tar lengst tid for varmen å nå dit. Dette tar minimum 1 time.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også