Andrés-saftige-rosinbrød-1

Andrés saftige rosinbrød

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Et saftig brød med en spennende smak som både barn og voksne vil like. 
PORSJONER3 brød

Ingredieser

Dag 1

Dag 2

Fremgangsmåte

Dag 1

  • Legg rosiner i bløt natten over.

Dag 2

  • Hell rosinene og vannet i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til rosinene er finhakket.
  • Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl av vannet til senere i prosessen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen har eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
  • Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 1 - 2 timer.
  • Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i 3 like store emner. Form dem til avlange brød. Legg brødene i smurte brødformer. Dekk formene med klede, og la dem heve til dobbel størrelse.
  • Pensle med vann og strø litt havregryn på toppen av brødene. Snitt brødene med en skarp kniv.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 220 °C i 35 - 40 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest