Anisstjerner-1

Anisstjerner

Over 60 min
Enkel
Print
Ta stjernehimmelen med inn på kakefatet. Monica Skaar står bak denne oppskriften som var en av finalistene i konkurransen "Nye julekaker 2012". 
PORSJONER1

Ingredieser

Glasur

Fremgangsmåte

  • Bland mel, sukker og anis i en kjøkkenmaskin.
  • Tilsett egg og smør skåret i terninger.
  • Bland alt raskt sammen til en smidig deig. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 1 time.
  • Kjevle deigen til en 3-4 mm tykk leiv. Bruk stjerneformer til å trykke ut kakene.
  • Legg stjernekakene på et bakepapir på et stekebrett og stek dem midt i ovnen ved 220° C i 5 minutter. Avkjøl på rist.

Glasur

  • Rør sammen melis, anis, vann eller eggehvite og sitronsaft i en bolle. Legg et tynt lag glasur på hver kake. La glasuren stivne helt før kakene legges i en tørr boks.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi