Appelsin- og sitronsorbet
Til oppskriften

Appelsin- og sitronsorbet

Prøv en enkel, ærlig og velgjørende dessert som gjør underverker for både mage og munn. Sorbeten er et friskt pust og en kald avslutningsrett som passer etter et større måltid 
Over 60 min
Middels
Dessert
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del sitroner og appelsiner i to. Press ut saften med en presse og mål opp mengden med saft som skal brukes.
  • Legg de pressede, halve sitronene i dypfryser.
  • Kok opp vann og sukker, tilsett appelsin- og sitronsaft. Kok opp på nytt og avkjøl i en bred boks. Sett i frys.
  • Kjør sitronsorbeten i matprosessor sammen med en eggehvite like før servering. Server sorbeten i de frosne, halve sitronene.
  • Tips: Det varierer med væskemengde fra frukt til frukt. 1 1/4 dl sitronsaft og 1/2 dl appelsinsaft er den ideelle mengden til en porsjon med én eggehvite.
Print