Appelsinfylt-kylling-1

Appelsinfylt kylling

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Appelsinfylt kylling. Kylling og sitrusfrukt smaker godt sammen, og er mye brukt i Israel som denne retten kommer fra. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni inn kyllingen med en halv sitron. Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen.
  • Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom. Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp.
  • Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 °C og stek kyllingen i ca. 1 1/4 time. Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking. Ta ut appelsinen før servering.
  • Anrett den helstekte kyllingen på en seng av appelsinskiver, rødløk og koriander. Server med ris eller pasta.