Appelsinissufflé

Appelsinissufflé
Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Appelsinissufflé

Lekker pynt på hjemmelaget appelsinissufflé kan være så enkelt som frosne appelsinskiver. 
PORSJONER4

Ingredieser

Appelsinsaus

Fremgangsmåte

  • Kle seks porsjonsformer med overheadark/aluminumsfolie til ca. 3 cm over kanten. Fest med tape.
  • Bland alle ingrediensene til appelsinsausen i en liten kjele og kok uten lokk til en tykk saus. Rør av og til.
  • Kok sukker og vann i to minutter. Riv appelsinen og saft fra en halv appelsin, og sett tilside. Ha eggeplommer og appelsinskall i en bolle. Hell den varme sukkerlaken i eggeplommene i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Pisk videre til den er kaldt, lys og luftig. Pisk fløten til den danner myke topper. Vend alle ingrediensene forsiktig sammen.
  • Ha litt av appelsinsausen i bunnen på hver form. Fyll formene slik at kremen går 1-2 cm over formen. Glatt over isen med en kniv. Sett dem i fryseren minst fire timer.
  • Ta dem ut noen minutter før dem skal serveres. Fjern forsiktig papirremsene og pynt med fryste appelsinskiver, litt appelsinsaus og et lite mynteblad.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken