Appelsinissufflé
Til oppskriften

Appelsinissufflé

Lekker pynt på hjemmelaget appelsinissufflé kan være så enkelt som frosne appelsinskiver. 
Over 60 min
Avansert
Dessert
PORSJONER4

Ingredieser

Appelsinsaus

Fremgangsmåte

  • Kle seks porsjonsformer med overheadark/aluminumsfolie til ca. 3 cm over kanten. Fest med tape.
  • Bland alle ingrediensene til appelsinsausen i en liten kjele og kok uten lokk til en tykk saus. Rør av og til.
  • Kok sukker og vann i to minutter. Riv appelsinen og saft fra en halv appelsin, og sett tilside. Ha eggeplommer og appelsinskall i en bolle. Hell den varme sukkerlaken i eggeplommene i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Pisk videre til den er kaldt, lys og luftig. Pisk fløten til den danner myke topper. Vend alle ingrediensene forsiktig sammen.
  • Ha litt av appelsinsausen i bunnen på hver form. Fyll formene slik at kremen går 1-2 cm over formen. Glatt over isen med en kniv. Sett dem i fryseren minst fire timer.
  • Ta dem ut noen minutter før dem skal serveres. Fjern forsiktig papirremsene og pynt med fryste appelsinskiver, litt appelsinsaus og et lite mynteblad.
Print