appelsinmarmelade
Til oppskriften

Appelsinmarmelade

Marmelade av tomater smaker godt både til kjøtt, fisk og som tilbehør f.eks. til lagrede oster. Nydelig også som pålegg på brødskiven.
Over 60 min
Middels
Frokost, Lunsj, Pålegg
Norge
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask appelsiner og sitroner grundig under rennende kaldt vann i springen.
  • Bruk en skarp kniv og skjær appelsiner og sitroner i to, legg snittflatene ned mot fjølen og skjær hver halvdel i to på langs og deretter i to på tvers. Skjær i så små skiver/biter som du klarer.
  • Tips: Velg appelsiner som er tunge for størrelsen og hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene.
  • Ha appelsin- og sitronbiter sammen med vann, sukker og splittede vaniljestenger i en middels stor kasserolle. Kok opp og la det hele småkoke under lokk i ca. 2 timer.
  • Tips: Siden det er stor forskjell på appelsiner kan koketiden variere. Det kan lønne seg å sette av 2-3 timer til koking. Marmeladen er ferdig når du synes konsistensen er fin og smaken er skikkelig digg.
  • Ha marmeladen over på rengjorte glass eller oppbevaringsbokser, avkjøl og oppbevar mørkt og kjølig.
Kilde: matprat.no
Print