Aprikosfylt-kalkunrull-1

Aprikosfylt kalkunrull

40-60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Du kan lage mange gode retter dersom du stykker opp en hel kalkun. Skjær først ut filetene, og løsne deretter lårene ved å skjære over i leddet. Lårene deles i to over kneleddet. Denne aprikosrullen er laget av den mest kjøttfulle delen av låret (overlåret). 
PORSJONER4

Ingredieser

Pynt

Plommesaus

Fremgangsmåte

  • Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener. Ha på salt, kvernet pepper og bre over sennep. Legg på hakket persille, estragon og hakkede aprikoser. Rull sammen og surr med litt bomullstråd.
  • Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør.
  • Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen. Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel.
  • Fres plomme og løk i litt smør. Sukre og tilsett portvin. La portvinen koke nesten inn.
  • Tilsett buljong/kraft (gjerne innkokt kraft) og la sausen koke i 20 minutter. La nelliken koke med.
  • Tykne sausen med litt maisenna og smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper. Tilsett eventuelt litt mer sukker hvis plommene er veldig sure.
  • Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter.
  • * evt. hønsebuljong, laget på innmatposen i kalkunen.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest