Arancini (frityrstekte risboller)

Arancini (frityrstekte risboller)

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Disse fylte risbollene er en klassisk siciliansk forrett.
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Kok opp 1 liter vann i en stor gryte. Tilsett ris og safran. Kok sakte opp igjen, skru ned varmen og la det surre. Legg på lokk, og kok over svak varme i 20 minutter, eller til risen er mør. Legg risen i en stor bolle, og avkjøl den til romtemperatur. Rør inn egg og revet parmesan.

Fyllet:

  • Varm oljen i en liten stekepanne over middels varme. Tilsett løk, og stek i 2-3 minutter, eller til den er myk. Tilsett kjøttdeig, og stek i 2 minutter, eller til den skifter farge. Løs opp eventuelle klumper. Tilsett vin og tomatpure. Skru ned varmen, og la det surre i 3-4 minutter, eller til vinen har fortlamp et. Rør inn timian, og sett til side til avkjøling.
  • Dypp hendene i vann, og form risblandingen til 12 boller. Klapp bollene lett flate, lag en fordypning i midten, og legg 2 toppede ts fyll i hver bolle. Klem risen rundt fyllet.
  • Vend bollene i melet, dypp dem i de ekstra eggene, og rull dem i brødrasp. Sett bollene i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Fyll en tykkbunnet stekepanne med høye kanter en tredel fuil med olje. Varm oljen til 180 °C, eller til en loffterning blir brun i oljen på 15 sekunder. Frityrstek bollene i fire omganger i 2- 3 minutter hver, eller til de er gyllenbrune. La de renne av på kjøkkenpapir. Server varme eller ved romtemperatur.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest