Arancini (frityrstekte risboller)
Til oppskriften

Arancini (frityrstekte risboller)

Disse fylte risbollene er en klassisk siciliansk forrett.
Over 60 min
Middels
Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Kok opp 1 liter vann i en stor gryte. Tilsett ris og safran. Kok sakte opp igjen, skru ned varmen og la det surre. Legg på lokk, og kok over svak varme i 20 minutter, eller til risen er mør. Legg risen i en stor bolle, og avkjøl den til romtemperatur. Rør inn egg og revet parmesan.

Fyllet:

  • Varm oljen i en liten stekepanne over middels varme. Tilsett løk, og stek i 2-3 minutter, eller til den er myk. Tilsett kjøttdeig, og stek i 2 minutter, eller til den skifter farge. Løs opp eventuelle klumper. Tilsett vin og tomatpure. Skru ned varmen, og la det surre i 3-4 minutter, eller til vinen har fortlamp et. Rør inn timian, og sett til side til avkjøling.
  • Dypp hendene i vann, og form risblandingen til 12 boller. Klapp bollene lett flate, lag en fordypning i midten, og legg 2 toppede ts fyll i hver bolle. Klem risen rundt fyllet.
  • Vend bollene i melet, dypp dem i de ekstra eggene, og rull dem i brødrasp. Sett bollene i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Fyll en tykkbunnet stekepanne med høye kanter en tredel fuil med olje. Varm oljen til 180 °C, eller til en loffterning blir brun i oljen på 15 sekunder. Frityrstek bollene i fire omganger i 2- 3 minutter hver, eller til de er gyllenbrune. La de renne av på kjøkkenpapir. Server varme eller ved romtemperatur.
Print