Meny
Asiatisk klebrig ris
Klebrig ris (også kalt sticky rice) krever lang bløtlegging i vann før den blir tilberedt i en dampkurv av bambus. Den klebrige risen spises som egen rett med dippsauser, eller ved siden av småretter og vegetarmåltider. Klebrig ris fås kjøpt i asiatiske matforretninger og i en del supermarkeder. 
Porsjoner4
Ingredieser
  • 340 g hvit klebrig ris
  • en dampkjele
  • et stykke tynt stoffstykke
Fremgangsmåte
  • Hvit klebrig ris Legg risen i en stor bolle og fyll den med vann. La risen ligge i bløt i minst 6 timer.
  • Hell av vannet, skyll og hell av vannet igjen. Fyll dampkjele en tredel full med vann. Sett dampkurven med lokket på over kjelen og kok opp vannet.
  • Løft lokket av kjelen og legg et fuktet stykke tøy i bunnen. Hell risen i midten og spre den ut litt. Brett tøystykket inn over risen, legg på lokket og damp i ca. 25 minutter til risen er mør, men fremdeles fast.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter