Asiatisk klebrig ris
20-40 min
Enkel
Klebrig ris (også kalt sticky rice) krever lang bløtlegging i vann før den blir tilberedt i en dampkurv av bambus. Den klebrige risen spises som egen rett med dippsauser, eller ved siden av småretter og vegetarmåltider. Klebrig ris fås kjøpt i asiatiske matforretninger og i en del supermarkeder.
PORSJONER4
Ingredieser
- 340 g hvit klebrig ris
- en dampkjele
- et stykke tynt stoffstykke
Fremgangsmåte
- Hvit klebrig ris Legg risen i en stor bolle og fyll den med vann. La risen ligge i bløt i minst 6 timer.
- Hell av vannet, skyll og hell av vannet igjen. Fyll dampkjele en tredel full med vann. Sett dampkurven med lokket på over kjelen og kok opp vannet.
- Løft lokket av kjelen og legg et fuktet stykke tøy i bunnen. Hell risen i midten og spre den ut litt. Brett tøystykket inn over risen, legg på lokket og damp i ca. 25 minutter til risen er mør, men fremdeles fast.