Asiatisk ørret med wokede grønnsaker

Asiatisk ørret med wokede grønnsaker

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne oppskriften med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker. Retten er et fargekart på tallerkenen, og er like god som den er sunn.
PORSJONER4

Ingredieser

Serveres med

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 130 °C.
  • Skjær ørret i porsjonsstykker og legg dem i en aluminiumsform.
  • Pensle stykkene med solsikkeolje, og dryss over sukker, salt og pepper.
  • Bak i stekeovnen i 20 minutter.
  • Finhakk hvitløk, og skjær gulrot, vårløk, løk og sukkererter i tynne strimler.
  • Stek grønnsakene på høy varme i solsikkeolje i et par minutter, og dryss over sesamfrø.
  • Hell soyasaus og saften av lime over grønnsakene, og varm opp før servering.
  • Server ørret med wokgrønnsaker, byggris, grovhakket koriander og lime.

Tips

  • Man kan få kjøpt ørretfilet ferdig oppstykket i aluminiumsform i dagligvarebutikker.

Bra mat for kroppen

  • Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest