asparges-i-fløtesaus

Asparges i fløtesaus

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Asparges er vårens og sommerens deiligste grønnsak. Prøv den på grillen eller i stekeovnen.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesen eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell så den nederste delen av stilken.
  • Rist pinjekjernene ved middels varme i en stekepanne til de er gylne.
  • Legg aspargesen i en ildfast form og hell fløte over. Strø timian og pinjekjerner på toppen.
  • Kvern salt og pepper over og sett formen i ovnen i ca 10-15 minutter, til aspargesen er mør.

KOKKENS TIPS

  • Denne retten kan enkelt lages på grillen også. Da lager du en kurv av aluminiumsfolie og legger aspargesen i, før du heller i fløte og tilsetter de resterende ingrediensene. legg aluminiumskurven på grillen, og la den grilles til aspargesen er mør, ca 10-15 minutter.
Kilde: melk.no Foto: Alf Børjeson
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest