Asparges i stekeovn
Til oppskriften

Asparges i stekeovn

Selv om vi kan få frisk asparges hele året, er det noe helt spesielt med den aspargesen som kommer om våren og på forsommeren. Er du ekstra heldig, får du asparges plukket i Norge. Så god i seg selv at den nesten ikke trenger noe mer enn et dryss salt. Eller litt revet parmesan.
Under 20 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 220 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  • Stell asparges ved å brekke av den nederste delen av stilken med hendene (prøv deg fram – stilken vil brekke på det beste stedet). Det er ikke nødvendig å skrelle grønn asparges om den er helt fersk, men noen vil kanskje ønske å fjerne litt av skallet nederst på stilken.
  • Fordel asparges ut over stekebrettet og drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper og dryss over revet parmesan.
  • Sett brettet midt i stekeovnen og stek aspargesen i 7-8 minutter, eller til den er myk, men fortsatt har spenst, og parmesanen har blitt gyllen.
  • Server med én gang.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Print