Meny

Asparges med sitronhollandaise

ASPARGES-MED-SITRONHOLLANDAISE

Oppdatert

PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brekk av eventuelle treaktige ender på aspargesene. Ha de i en kjele med kokende vann og la det småkoke i 1-2 minutter til de er så vidt møre, hold de varme i et kjøkkenhåndkle.
  • Smelt smøret, fjern skummet som danner seg på toppen. La smøret avkjøles. Bland vann og eggeplommer i en liten, tykkbunnet kjele og visp i 30 sekunder til massen er lys og kremet. Sett kjelen på svak varme og pisk godt i 3 minutter eller til blandingen tykner.
  • Ta kjelen av varmen og visp inn det avkjølte smøret. Smak tilmed sitronsaft, salt og pepper.
  • Legg aspargesen på et varmt fat, hell sausen over og ha eventuelt høvlet parmesan på toppen.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også