ASPARGES-MED-SITRONHOLLANDAISE
Til oppskriften

Asparges med sitronhollandaise

20-40 min
Middels
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brekk av eventuelle treaktige ender på aspargesene. Ha de i en kjele med kokende vann og la det småkoke i 1-2 minutter til de er så vidt møre, hold de varme i et kjøkkenhåndkle.
  • Smelt smøret, fjern skummet som danner seg på toppen. La smøret avkjøles. Bland vann og eggeplommer i en liten, tykkbunnet kjele og visp i 30 sekunder til massen er lys og kremet. Sett kjelen på svak varme og pisk godt i 3 minutter eller til blandingen tykner.
  • Ta kjelen av varmen og visp inn det avkjølte smøret. Smak tilmed sitronsaft, salt og pepper.
  • Legg aspargesen på et varmt fat, hell sausen over og ha eventuelt høvlet parmesan på toppen.
Print