ASPARGES-MED-SITRONHOLLANDAISE

Asparges med sitronhollandaise

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brekk av eventuelle treaktige ender på aspargesene. Ha de i en kjele med kokende vann og la det småkoke i 1-2 minutter til de er så vidt møre, hold de varme i et kjøkkenhåndkle.
  • Smelt smøret, fjern skummet som danner seg på toppen. La smøret avkjøles. Bland vann og eggeplommer i en liten, tykkbunnet kjele og visp i 30 sekunder til massen er lys og kremet. Sett kjelen på svak varme og pisk godt i 3 minutter eller til blandingen tykner.
  • Ta kjelen av varmen og visp inn det avkjølte smøret. Smak tilmed sitronsaft, salt og pepper.
  • Legg aspargesen på et varmt fat, hell sausen over og ha eventuelt høvlet parmesan på toppen.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest