Asparges, skinke og parmesan

Asparges, spekeskinke og parmasan

20-40 min
Enkel
Print
Asparges, skinke og parmesan er godt som en forrett eller på et koldtbord/tapasbord.
PORSJONER24 stykker

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 °C.
  • Del spekeskinkeskivene i to. Skjær aspargesen i ca. 9 cm biter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, ha i aspargesbitene og kok i ca. 1 minutt eller til de akkurat er møre.
  • Sil av aspargesene og tørk de lett med kjøkkenpapir. Pensle de med det smeltede smøret og rull de i revet parmesan. Pakk hver aspargesbit inn i en halv skive spekeskinke.
  • Smør et ildfast form som er stort nok til at aspargesen kan ligge i ett lag, med smeltet smør. Legg aspargesbuntene i forman. Strø på resten av parmesanen, revet muskatnøtt og nykvernet pepper. Stekes i 7 minutter.
  • Press litt frisk sitron over og server straks.