Meny

Aspargespai

asparges pai

Oppdatert

PORSJONER4

Ingredieser

Paibunn
Fyll

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Ha hvetemel og salt i en food processor. Del smøret i terninger og kjør processoren til smøret er smuldret opp. Tilsett nok vann til at du akkurat greier å klemme deigen sammen til en fast deig.
  • Klem deigen flatt sammen og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Smør en paiform med olje eller smør.Kjevle deigen ut mellom to lag meldrysset plastfolie til den er stor nok til å gå oppover og over kantene på paiforma. Løft deigen over i paiforma. Kjør kjevlen over paikanten slik at den overflødige deigen løsner. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Prikk paibunnen med en gaffel før du fyller opp med tørkede erter. Forstek bunnen i 10 minutter. Ta ut erter og stek i 10 minutter til. Ta ut bunnen og senk temperaturen til 180 grader.
  • Grovhakk brien før du har den i food processoren sammen med kremfløte, crème fraîche, egg, salt og pepper. Hell fyllet i det forstekte skallet. Fordel asparges utover. Stek paien på nederste rille i ca. 30 minutter, til fyllet er satt. Server paien lunken.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også