Aspargessalat-med-sprøstekte-brødkrutonger-1

Aspargessalat med sprøstekte brødkrutonger

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Asparges er grønnsakenes konge! Lag en fristende salat med asparges, hjertesalat og frisk spinat.
PORSJONER4

Ingredieser

Dressing

Brødkrutonger

Fremgangsmåte

  • Brekk av den nederste delen av aspargesene. Skjær de i ca. 3 cm. tykke biter og kok 1-2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl aspargesbitene.
  • Riv salaten, skjær tomatene i to og finsnitt vårløken. Bland asparges, salat, spinat, tomater, vårløk og oliven og legg opp på et fat.
  • Rør yoghurt med estragon, eddik, salt og pepper og smak til.
  • Skjær skorpene av brødet og skjær 1 cm. store terninger. Legg dem på stekespade med bakepapir og bland med olivenolje og hvitløk. Stek i ovn på 200 grader C i 10 - 15 min. til krutongene er sprø og gylne. Rør i krutongene under steketiden.
  • Avkjøl brødkrutongene og strø over eller server de ved siden av salaten.
Kilde: frukt.no Foto: Alf Børjesson
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest