Bacalao-med-fennikel-1

Bacalao med fennikel

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Bacalao finnes i mange varianter. I denne oppskriften lager du klippfisk med fennikel og hvitvin i en ildfast form. Hvis du lager til mange, er langpanne et godt alternativ. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.
  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  • Legg stykkene i en smurt ildfast form, dryss over paprikapulver og strø over revet skall og saften av sitron.
  • Grovhakk løk, finhakk hvitløk, skjær fennikel og purre i tynne skiver og paprika i strimler.
  • Surr løken myk i olivenolje og tilsett så resten av grønnsakene, hermetiske tomater og hvitvin.
  • Kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Hell blandingen over klippfisken i formen, og legg oliven på toppen.
  • Stek i stekeovnen til klippfisken er ferdig, ca. 15 minutter avhengig av tykkelsen på stykkene.
  • Server bacalaoen med kokte poteter og brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen