Bærpai-med-bærsaus

Bærpai med bærsaus

40-60 min
Enkel
Print
Ingen kan mostå en nystekt og fargerik pai med masser av sesongens bær. Her bruker du de sortene du har tilgjengelig eller de du har i fryseren. Ønsker du å gjøre det ekstra lettint, da bruker du en ferdig paideig. 
PORSJONER6

Ingredieser

Mørdeig

Fyll

Sukkerlake

Fyll

Fremgangsmåte

  • Kjør alle ingrediensene til mørdeigen i en foodprosessor. Tilsett mer vann om nødvendig. Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter.
  • Trykk deigen ut i en smurt kake- eller paiform med høye kanter og prikk paideigen med en gaffel. Stek paibunnen midt i ovnen ved 185°C i ca. 15 til den er gyllen. Avkjøl.
  • Rør sammen kremost og rømme.
  • Kok opp en sukkerlake av vann og sukker. Rør til alt sukkeret er oppløst. Tilsett bær og rør inn maisstivelse (maizena). Sil bærsausen og avkjøl. Her kan du bruke andre sorter bær on du ønsker det.
  • Dekk den kalde paibunnen med ostekrem og legg på bær. Bruk gjerne andre bærsorter enn de vi foreslår. Hell over bærsausen og server paien med det samme.
  • Is, piskret krem eller vaniljekrem er godt til.