Meny
Baguetter-1
Baguette betyr pinne på fransk, og er et hvitt langt brød med sprø skorpe og myk, luftig kromme. Fine baguetter er en fransk spesialitet. Bruk det lyse brødet som middagsbrød med smør eller god olje, eller fyll brødet med salat og ulike påleggsvarianter. En standard baguette er fem - seks centimeter bred og tre - fire centimeter høy, og opptil en meter lang. I Frankrike spiser en gjerne baguetter som tilbehør til frokost, lunsj og middag. For å holde god standard på baguettene avholdes det årlig en konkurranse i Paris, hvor vinneren i tillegg til ære og berømmelse blir offisiell baguetteleverandør til det franske presidentpalasset påfølgende år. 
Porsjoner5 brød
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere.
  • Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt ett er litt i små mengder. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 1–2 timer. Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 5 like store emner. Trill til runde og jevne boller. Dekk bollene med plast og la dem stå lunt i 30 minutter.
  • Form bollene til avlange brød (baguetter). Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk baguettene med et klede, og la dem heve til dobbel størrelse.
  • Snitt baguettene med 3–4 snitt på skrå med en skarp kniv. Pensle med vann og dryss på mel.
  • Stek baguettene midt i ovnen ved ca. 220 °C i 15–20 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter