Bakt avokado med egg
Til oppskriften

Bakt avokado med egg

20-40 min
Middels
Forrett, Lunsj
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 225°C.
  • Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Bruk en skje og ta ut litt av avokadokjøttet fra hver halvdel, nok til at du får plass til et egg i hvert hulrom. Spis gjerne opp det du tar ut. Mmm..
  • Ha de halve avokadoene i en ildfast form. Sørg for at de står rett og støtt, dette gjør du lettest ved å støtte dem mot formens side og mot hverandre.
  • Knekk egg og ha dem i hulrommet i avokadoene. Krydre med salt og pepper.
  • Tips: Om eggene blir altfor store i forhold til avocadoene kan du knekke egget i en bolle først, fjerne litt av eggehviten og deretter ha egget over i avokadoen.
  • Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter, til eggehvitene har stivnet men eggeplommene fremdeles er myke og «bløtkokte».
  • Dryss over chiliflakes og spirer. Server med salat.
  • Tips: Størrelsen på både egg og avokado varierer, så her gjelder det å bruke sunn fornuft på tiden .
Kilde: matprat.no
Print