Bakt egg i tomat med trøffel
Til oppskriften

Bakt egg i tomat med trøffel

20-40 min
Enkel
Forrett, Koldtbord, Lunsj
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær vekk toppen av tomaten ved stilkfestet og grav ut innmaten med en skje (innmaten kan brukes i suppe eller saus).
  • Dryss innsiden av tomatene med salt og snu dem opp-ned på et papir og la dem stå slik i ca 10 minutter.
  • Bland sammen estragon, nykvernet pepper og litt salt og dryss litt i hvert egg. Snu og vend på tomatene slik at det setter seg litt krydderblanding rundt hele innsiden av tomaten.
  • Knekk et egg i hver tomat. Plasser tomatene på aluminiumsfolie i en ildfast form og bak dem ved 180 ˚C i ca. 25-30 minutter, eller til eggene er ferdig.
  • Ta eggene ut og sett på grillelementet i ovnen. Bland brødsmuler, parmesan, persille og trøffel og dryss blandingen på toppen av eggene. Legg små biter av smør oppå.
  • Sett formen inn i ovnen under grillelementet og gratiner retten i 1-2 minutter eller til ost og brødsmuler har fått en fin gyllen farge. Server med en gang.
Kilde: matprat.no
Print