Bakt potet i folie

Bakt potet

Over 60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. En klatt smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, rømme, bacon, skinke, mais, ost og mye, mye mer.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bruk en gaffel og stikk mange små hull over hele poteten.
  • Pakk poteten godt inn i aluminiumsfolie og sett på en stekerist eller på et stekebrett. Stek midt i stekeovn på 220 °C i ca. 1 time. Poteten er ferdig når den gir lett etter når du trykker på den, eller du kan stikke en spiss kniv gjennom den.
  • Skjær et snitt i toppen av poteten med en kniv og klem på midten. Da vil poteten åpne seg og avkjøles litt.
  • Server med det tilbehøret du ønsker.
  • Tips! Beregn en bakepotet per person, avhengig av hvor store de er. Små poteter kan også bakes men behøver ikke like lang tilberedningstid. Beregne da flere per person. Poteten er ferdig når den gir lett etter når du trykker på den.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest