Meny

Bakte asparges med bacon og sesamfrø

bakte-asparges-med-bacon-og-sesamfro

Oppdatert

Under 20 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Bakte asparges med bacon og sesamfrø

Disse gylne og saftige aspargesbukettene er nydelig som tilbehør til middagen, og helt supre som søndagsfrokost med et egg på toppen. Saltet fra baconet og sødmen i sesamdressingen gir det lille ekstra. Steketiden vil variere litt avhengig av tykkelsen på aspargesen, men det er bare godt at det blir litt sprøtt i «toppene».
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Tips! Her er det brukt små grønne asparges, men «vanlige» asparges kan også brukes.
  • Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen og del aspargesen i to på midten (tykke asparges kan i tillegg deles i to på langs).
  • Skjær av den nederste centimeteren på aspargesen og legg aspargesen sammen i åtte små buketter. Del baconskivene i to og rull en halv baconskive rundt hver aspargesbukett.
  • Bland sammen olivenolje, sesamolje, finhakket hvitløk, honning og sesamfrø. Krydre dressingen med salt og kvernet pepper.
  • Legg aspargesbukettene over på en rist eller et stekebrett med bakepapir. Pensle over dressingen og stek aspargesen ved 220 grader i ca 10 minutter.
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også