Balsamicosyltet sjalottløk

Balsamicosyltet sjalottløk

Under 20 min
Middels
Print
Sett balsamicosyltet sjalottløk på tapasbordet eller server dem lune til stekt kjøtt. 
PORSJONER10

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg løk i en stor bolle og hell over kokende vann. La stå i ett minutt, og hell deretter av vannet. Avkjøl til løken er kald nok til å håndtere. Rens løken.
  • Sett den skrellede løken til side. Bland alle ingrediensene – unntatt balsamicoeddik – i en kjele og kok i 3 minutter. Ha i løken, bring til kokepunktet og senk varmen. La det hele småkoke i 5 minutter, eller til løken er knapt mør.
  • Bruk en hullsleiv og løft løken over i rene, varme glass. Kok laken videre til den begynner å tykne, 5-6 minutter. Ta kjelen av varmen og bland inn balsamicoeddik. Hell varm lake over løken og skru på lokk.
  • Kan spises med en gang, men blir bedre om de får stå og trekke smak i 3-4 dager. Oppbevar mørkt og kaldt. Holdbar i minst tre måneder.
Kilde: matprat.no