Banankake

Banankake

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Har du bananer som er over middels modne? Ikke kast dem! Bak heller en saftig banankake. Kjempegod og veldig enkel, og kaken er også fin å fryse med til siden.
PORSJONER1 KAKE

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader. Smør en brødform godt eller kle den med bakepapir.
  • Del bananer og smør i mindre biter.
  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og kjør blandingen med en håndmikser ett par minutter til en jevn røre.
  • Ha røren i en godt smurt brødform (1 stor eller 2-3 små former), og stek kaken midt i ovnen ca. 1 time (litt kortere tid på mindre former). Sjekk med en trepinne om kaken er ferdigstekt.
  • Avkjøl kaken i formen, på en rist.
  • Tips! Hakkede valnøtter og/eller finhakket mørk sjokolade er også nydelig i denne kaken. Bland det inn i røra før du steker den.
Kilde: frukt.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften