Bankekjøtt-1

Bankekjøtt

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak. Langsom hurtigmat, kan du si. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brun løk i litt smør og legg over i en gryte.
  • Skjær kjøtt i ca. 1,5 cm tykke skiver. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttskiver i melblandingen. Rist av overflødig mel og brun kjøttet i resten av smøret i varm stekepanne. Legg kjøttet over i gryten etter hvert som det er ferdig brunet.
  • Tilsett krydder og hell på kokende kraft til kjøttet er nesten dekket. Kok opp og senk varmen. La retten trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca. 2 timer. Rør forsiktig i gryten en gang i blant, slik at kjøtt og løk ikke fester seg i bunnen av gryten.
  • Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt fargen med litt sukkerkulør.
  • Server med kokt potet, fersk ertestuing eller stuet kål og tyttebærsyltetøy.
  • * eventuelt oksebuljongterning og vann.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest