Bbq-svinenakke
Til oppskriften

BBQ svinenakke

Grillet svinekjøtt hører lyse sommerdager til. Her har vi marinert kjøttet i barbequesaus før steking. Ananas og svinekjøtt smaker kjempegodt sammen. 
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Annanassalat

Fremgangsmåte

  • Dryss over et tynt lag med hvitløkspulver, salt og pepper på begge sidene. Gni krydderet godt inn i kjøttet. Legg kjøttet i en lav form, og hell over cola. Dekk til med plast og sett det kjølig ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til. Siste timen tilsetter du BBQ-saus. Pass på at alt kjøttet er dekket. Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.
  • Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt. Pensle over med litt BBQ-saus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er "tørr".
  • Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje. Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.
  • Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle. Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.
  • Server bbq svinenakke med ananassalat.
Print