Meny
Bearnaise
Béarnaisesaus er en klassisk fransk saus i hollandés-familien. Sausen er populær til en rekke retter, spesielt retter der stekt eller grillet mørkt kjøtt, særlig oksekjøtt inngår.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Smelt smøret på svak varme i en kjele. Trekk kjelen av varmen, men holde varmen.
  • Finhakk sjalottløk og legg i en kjele sammen estragon, pepper, eddik og vann. Kok den innså det blir redusert til omtrent halvparten .
  • Sil dette i en ny kjele stående i et vannbad med varmt vann. Rør inn 6 eggeplommer og visp til sausen tykner.
  • Ta kjelen fra vannbad og hell sakte inn i smeltet smør i en fin strøm mens du visper.
  • Dryss på litt hakket persille og estragon. Salt og pepper.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter